Menu Close

Tko smo?

Mi smo novootvoreni hostel u samom centru Zagreba. Nalazimo se u prizemlju prekrasne, preko 100 godina stare dvokatnice u ulici Andrije Hebranga, ili kako bi lokalci rekli na Zelenom valu. Ta monumentalna četverokrilna dvokatnica neorenesansnog tipa naziva se još „Kukovićeva kuća“. Ime je dobila po investitoru Mirku pl. Kukoviću, a za izgradnju je bio zaslužan zagrebački graditelj Ivan Plochberger. Građena je od 1872. do 1874. godine te je tada bila najveći takav stambeni objekt. Danas je zaštićeno kulturno dobro Povijesno urbane cjeline grada Zagreba. Upravo zato smo se pri rekonstrukciji prostora vodili željom očuvanja njene izvornosti i originalnosti u stropnim lukovima i reljefnim dekoracijama zidova. Nastojali smo i uređenjem samog interijera prenijeti „duh“ starog Zagreba te smo tu povijesnu sliku uklopili s neophodnim modernim elementima.

stari zagreb

Autor fotografije Hinko Krapek. Zbirka Ivan Ulčnik.

Hostel je koncipiran kao veliki stan s 10 privatnih soba, zajedničkim dnevnim boravkom, kuhinjom i dvjema kupaonicama. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četverokrevetne te su sve opremljene ormarima, noćnim stolićima i lampama za čitanje. Gosti mogu samostalno pripremati obroke u zajedničkoj kuhinji opremljenom frižiderom, štednjakom, pećnicom te mikrovalnom.

Nalazimo se u samom centru grada nedaleko od Trga bana Jelačića, Cvjetnog trga, Zrinjevca, Trga kralja Tomislava, Trga Republike Hrvatske i Glavnog kolodvora. Sve popularne znamenitosti i atrakcije grada možete obići pješke iz našeg hostela. Neke od popularnih znamenitosti u blizini su: Botanički vrt, Tržnica Dolac, Muzej prekinutih veza, Muzej torture, Hrvatski muzej naivne umjetnosti, Crkva sv. Marka u Zagrebu, Zagrebačka katedrala, Tehnički muzej u Zagrebu, Hrvatsko narodno kazalište, Uspinjača, Kamenita vrata, Kula Lotrščak, i još mnogo drugih.
Iako se nalazimo u samom centru, kod nas ćete moći i odmoriti od svakodnevne gradske gužve i buke. Doživite stari Zagreb ne samo šetanjama i otkrivanjem njegovih priča i legendi, već i boravkom u našem hostelu kao svojevrsnoj „vremenskoj kapsuli“ starog i nadasve privlačnog Zagreba.